ANKARA KEÇİÖREN İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2017-2018 Eğitim Öğretim 1. Dönem sonu Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan IŞIK´ ın Mesajı

2017-2018 Eğitim Öğretim 1. Dönem sonu Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan IŞIK´ ın Mesajı

 

 

    2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk döneminin bu son gününde yarınlarımız olan siz öğrencilerimizle, eğitimin en büyük fedakarlığını yapan öğretmenlerimizle, idarecilerimizle hep birlikte başarılı bir çalışma dönemini başarı ve mutlulukla sonlandırıyoruz.

    Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bu eğitim öğretim yılını tamamlarken; öğretmeninden memuruna, yardımcı destek personeline kadar tüm mesai arkadaşlarımla birlikte bu ülkenin geleceğinin teminatı olan öğrencilerimize gereken bilgi, beceri ve davranışları kazandırmaya gayret ettik.

    Bizler, eğitim camiasının bireyleri olarak, evlatlarımızı “ milli ve manevi değerlerine bağlı, öz güveni yüksek, topluma karşı sorumluluk duyan, mutlu bireyler olarak yetiştirmek için var gücümüzle çalıştık, çalışmaya devam edeceğiz.

    Öğrencilerimiz tatil heyecanını doyasıya yaşamalı...

    “Ailem notlarımı görünce ne diyecek ?” sorusu şu an onların içinde büyüyen bir dalga. Kiminin içi rahat kiminin ise biraz buruk… Bugün alacağımız bu karne sadece çocuklarımızın değil anne babalarımızın, öğretmenlerimizin, bizlerin, yani hepimizin karnesidir. Geçen bu zaman zarfında sevgili yavrularımız için neler yapıp neler yapamadığımız konusunda kendimizi de değerlendireceğimiz bir zamandır. Çocuk ve gençlerimiz okullarımızda akademik yönden gelişirken sosyal, fiziksel ve duygusal açıdan da gelişim gösteriyorlar. Onları başarılı veya başarısız diye adlandırmadan duygusal yoğunluğun yaşanacağı bugün, çocuklarımızın sevincine ortak olduğumuz gibi üzüntülerine de ortak olma zamanı, her ne olursa olsun onları sevdiğimizi göstermenin onların yanında olduğumuzu hissettirme zamanı.

    Çok çalışarak iyi bir tatili hak ettiniz çocuklar. Hepinizi tebrik ediyorum. Notlarınız düşük de olabilir. Bu tatil döneminde dinlenerek eğlenerek geçireceğiniz zamanlar eksik yönlerinize de değerlendirme yapmanıza fırsat verecektir. Zayıf olduğunuz yönleri bir eksiklik olarak değil, geliştirilmesi gereken yönler olarak düşünün. Ve eminim ki; bir sonraki eğitim öğretim döneminde tüm eksiklikleri en iyi şekilde düzelteceksiniz.

    Değerli öğretmenlerim; sınıfınızdaki her öğrenciniz için nasıl canla başla çalıştığınız, bu kutsal görevi layıkıyla ifa ettiğiniz öğrencilerimizin gözlerinden anlaşılıyor. Onların gözlerindeki bu pırıltılar, sizinle başardıkları her şey için. Biliyorlar ki öğretmenleriyle yeni nesil şekillenecek. Onlar sizin alın teriniz. Bu nedenle yaptığınız çalışmalardan dolayı sizleri tebrik ediyorum.

    Kıymetli velilerimiz; karne bir sonuçtur bir anlamı vardır tabi ki, ancak yine de önemli olan bu sonuca götüren “süreci” iyi değerlendirmektir. Eylül ayından bugüne kadar sergiledikleri performansları, yetenek ilgi ve becerilerinin dışında sizin onlara gösterdiğiniz destekle başarmışlar, öğrenmenin keyfine varmışlardır. Onlarla olumsuz ve eksik yönlerini değil, önce olumlu ve iyiyi konuşalım. Hepimize düşen görev çocuklarımızı ve gençlerimizi fark edebilmek ve takdir edebilmektir. Onlara inandığımızı göstermenin yolu, övgülerinizi sunmak olacaktır. Bunun doğal sonucu olarak kendilerine güvenleri artarken hem gururlanacak hem de gururlandıracaklardır.

 

    Bu vesileyle sevgili öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize sağlıkla güzelliklerle dolu bir tatil diliyorum.

 

                                                                                                                                                                                                                                                              Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü

                                                                                                                                                                                                                                                                               Ayhan IŞIK

Cumhuriyet Cad. No1 Kalaba Kent Meydanı Keçiören/ANKARA - 0312 361 19 10/1112

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.